Soul Children i Solen på Stortorgets scen. Foto: Helena Karleport /SVT

So(u)l och kärlek på stortorget

Publicerad

På fredagkvällen arrangerades en konsert på Stortorget i Örebro. Boris Réne och flera andra lokala artister öste värme från scenen under en oförglömlig kväll.

Det är under devisen ”Kärlek till Örebro” som fler av de kristna kyrkorna i Örebro gått samman för att hålla möten och konserter under hela Kristi Himmelfärdshelgen.

Förutom Boris René fanns duon Emmy och Ella, Soul Children, Allyawan, dansgruppen Navyz och Sebastian Stakset, tidigare medlem av hiphopgruppen Kartellen, på plats.

Många värmde sig med sol och kärleksbudskap på Stortorget i Örebro. Foto: Jan Larsson

– Det här började som en idé när vi var hemma i mitt kök och bad. Fyra, fem personer var vi. Min polare Henrik, min pastor, min fru och Henriks dotter. Vi satt runt bordet och bad. Plötsligt reser jag mig upp och bara poff: ”Vi ska ha ett kärleksmöte i maj i Örebro”, berättade Sebastian Stakset från scenen.

Navyz och Sebastian Stakset kommer också att framträda under en gudstjänst i pingstkyrkan på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.