Socialchefen har enligt kommunalrådet Henrik Hult (C) ”en annan bild av hur verksamheten ska skötas”. Foto: SVT

Socialchefen i Lekeberg får lämna sin tjänst

Publicerad

Socialchefen i Lekeberg, Anneli Carlsson, får sparken. Det skriver kommunledningen i ett pressmeddelande.

Anledningen ska enligt ett pressmeddelande vara att hon haft en annan bild om hur verksamheten ska drivas än politikerna.

– Eftersom vi har olika bild av hur utvecklingen av verksamheten ska bedrivas så kommer Anneli Carlsson att få lämna rollen som förvaltningschef, säger Henrik Hult, (c) ordförande för socialförvaltningen i pressmeddelandet.

– Det är alltid en komplex bild bakom ett sånt här beslut, säger kommunchefen Martin Willén till SVT Örebro. Men att få avsluta sin anställning på ett sådant här sätt är naturligtvis jobbigt.

Martin Willén vill gå in i några detaljer kring uppsägningen eller kommentera om det funnits brister i samarbetet under lång eller kort tid. Inte heller om Anneli Carlsson kommer att få någon form av avgångsvederlag.

– Det är för tidigt att svara på det.

Övrig personal informerades på onsdagseftermiddagen om beslutet.

– Under tiden vi rekryterar en ny socialchef kommer vi att utse en tillförordnad bland personalen, säger Martin Willén. Vi räknar med att ha en ny chef på plats efter sommaren.

SVT Örebro har talat med Anneli Carlsson som väljer att inte kommentera det hela.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer