Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Socialdemokraterna i Hallsberg får styra med koalitionens budget

Uppdaterad
Publicerad

Med stöd från Sverigedemokraterna röstades en oppositionsbudget igenom i Hallsberg. Det betyder att Socialdemokraterna nu får styra med en budget som inte är deras.

– Deras budget är precis som vår förutom investeringsbudgeten, säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsen ordförande.

Socialdemokraterna i Hallsberg menar att det inte är någon fara för dem att styra i framtiden med koalitionens budget. I koalitionen ingår Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.

– Det är aldrig kul att förlora en budget, men i grund när de gäller nämnder, ramförstärkningar och styrelser så blir den så precis som vi lagt vår budget, säger Magnus Andersson (S).

Den största skillnaden

– Det kommer inte bli någon direkt skillnad, dock är utrymmet för investeringar nu begränsat. Vi behöver ha tillskott med fler förskoleplatser och det finns ett underhållsbehov i kommunen, säger Magnus Andersson (S).

I koalitionens budget är det ungefär nio miljoner mindre i investeringsbudgeten.

– Vi minskar investeringen med nio miljoner för att inte öka kommunens låneskuld och öka driftkostnaderna för det, säger oppositionsrådet Torbjörn Appelqvist (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer