Oskar Svärd (M), Katarina Hansson (S), Andreas Brorsson (S) och Åsa Windahl (M) presenterade på onsdagen partiernas gemensamma politik. Foto: Anders Nord / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Socialdemokraterna och Moderaterna fortsätter styra i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

På en gemensam presskonferens idag informerade Socialdemokraterna och Moderaterna att de kommer fortsätta styra Kumla kommun tillsammans i ett blocköverskridande samarbete.

Tillsammans får partierna 23 mandat av 45, vilket innebär att de får en majoritet. Kommunen har även under den förra mandatperioden styrts av de två partierna, och nu har de alltså kommit överens om att fortsätta styra.

– Vi kan presentera att vi har en majoritet för att fortsätta leda Kumla kommuns fortsatta utveckling framåt. Det tycker vi att vi är skyldiga våra medborgare och den personal som finns i kommunen, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Under presskonferensen presenterade partierna olika punkter som man kommer satsa på under den kommande mandatperioden. Bland annat ska man starta planeringen för en ny F-9 skola och även ett nytt vård-och omsorgsboende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskar Svärd (M), Katarina Hansson (S), Andreas Brorsson (S) och Åsa Windahl (M) presenterade på onsdagen partiernas gemensamma politik. Foto: Anders Nord / SVT
Socialdemokraterna och Moderaterna ska fortsätta att styra Kumla tillsammans. Foto: Anders Nord / SVT