Under en vecka håller den vanligtvis sommarstängda familjecentralen öppen i Vivalla. Foto: SVT

Socialförvaltningen kraftsamlar efter skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsskjutningarna i Vivalla går nu socialförvaltningen i Örebro kommun upp i stabsläge. Familjecentralen i stadsdelen håller öppet under en veckas tid som en mötesplats för boende i området.

På fredagen informerade socialförvaltningen att de från och med idag och en vecka framåt håller den vanligtvis sommarstängda familjecentralen i Vivalla öppen och att förvaltningen kraftsamlat resurserna efter tisdagens dödsskjutningar.

– Jag har gjort en organisation med våra befintliga resurser och en av våra chefer har blivit stabschef för att hålla ihop det här och organisera det, säger socialchefen Susanne Bergström.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Öppet på vardagar

Stabsläget som ni har gått in i, vad innebär det?

– Det innebär att vi har kraftsamlat våra resurser och också omfördelat dem. Vi har då öppnat upp familjecentralen på poesigatan 20 i Vivalla och där kommer vi ha personal från måndag till fredag klockan 13.00 till 19.30. Vi vänder oss till familjer, deras barn och ungdomar som har blivit påverkade av den här tragiska händelsen.

Mötesplats för alla

Efter händelserna i Vivalla är det flera som vänt sig till socialförvaltningen.

–  Det är familjer och vuxna som har vänt sig till oss, man vill diskutera, man känner sig ledsen, orolig och man är fundersam. Man vill ha någon att ställa frågor till, säger Susanne Bergström.

Syftet med familjecentralen är att man ska kunna vända sig dit för att få stöd och råd från personalen och kuratorer i frågor om hur man ska hjälpa sitt barn men man kommer också kunna diskutera med andra föräldrar.

– Det här blir som en mötesplats för både barn, ungdomar och föräldrar för att träffas, diskutera och stödja varandra, förklarar Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet