Sociala medier, ångest och övergrepp – ungdomspjäsen ”Förhör” spelas för skolelever

Uppdaterad
Publicerad

Sara har inte varit i skolan på över en månad, hon plågas av en ångest så stark när hon försöker ta sig dit. Och det finns en utlösande orsak. En orsak som hon i det längsta vägrar berätta om. Där börjar Martina Montelius pjäs ”Förhör” som sätts upp på Nya China i Örebro i regi av Olle Jernberg.

– Publiken får veta i början av pjäsen att Sara har varit med om något trauma, som gör att hon inte vill gå till skolan. Mamma Agneta försöker desperat att ta reda på vad som har hänt. Och med det mysteriet börjar pjäsen, säger Olle Jernberg, regissör.

Pjäsen handlar om om föräldrars välvilja och vanmakt men också samhällets försök att ge stöd i en föränderlig tonårsvärld. Men, som Länsteatern skriver i sin presentation ”mer än något annat är det en pjäs om Sara, 14 år”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.