Sökandet efter försvunne Patrik fortsätter i samma område, norr om stationsområdet i Hallsberg under lördagen. Foto: Privat /Thomas Wedin, SVT

Söker vidare i samma område efter försvunne 22-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan elva på lördagsförmiddagen återupptogs sökandet efter den försvunna 22-årige Patrik Linfeldt i Hallsberg som varit fösvunnen sedan i måndags. Sökandet fortsätter i det område som varit aktuellt sedan han försvann.

Under hela fredagen fortsatte Missing People i samråd med polisen att söka i området norr om Hallsberg efter 22-årige Patrik Linfeldt som varit försvunnen sedan i måndags.

LÄS MER: Stor sökinsats i Hallsberg efter 22-åriga Patrik

Försvunne Patrik

– Igår var vi nog flest hittills. Vi var nog 40-45 personer som mest, säger Ulrica Öhman, administrativ chef hos Missing People.

Relevant att söka vidare

Gårdagens insats gav dock inget resultat, men under lördagen kommer sökinsatsen fortsätta i samma område.

– Vi har inte gjort någon annan observation eller fynd, men det är ändå polisen som  tycker att det kan finnas relevans att söka av lite mer i samma område innan vi tittar vidare, säger Ulrica Öhman.

Skulle det bli aktuellt med ett annat område är organisationen redo att ändra förutsättningarna.

– Sker det något  av sådant slag så får vi titta på det på en gång. Då är vi beredda att omfördela med vad som behövs så snabbt vi kan, naturligtvis.

Varierande terräng

Det aktuella området ligger norr om stationsområdet i själva centralorten och löper sedan norrut. Terrängen är blandad.

– Det är varierat. Det är bitvis väldigt snårigt och oländigt, sedan kan det vara mer eller mindre öppet. Så det är väldigt varierande, säger Ulrica.

Men de kommer att fortsätta med sökarbetet under hela lördagen.

– Det är mörkret som får oss att bryta först och främst om det inte är något annat, säger Ulrica Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet