Foto: Monika Bruhn/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Sommarläger med teater och dans i fokus

Publicerad

Teater, dans och sång är tre av huvudingredienserna på Bergslagsspelens sommarläger som inleddes på söndagen. För tredje året i rad får barn och ungdomar chans att frossa i lek och teater.

Omkring 80 barn från Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors och Nora är med på lägret i Järnboås, cirka två mil norr om Nora.

– Förra året hade vi deltagare från 20 olika skolor i vårt område och det är fantastiskt kul att se hur ny vänskap växer fram när barn med samma intressen får träffas över kommungränserna och vara kreativa tillsammans, säger Kristina Dybeck i ett pressmeddelande.

Många intresserade

Intresset för att delta har varit stort också i år. Platserna bokades snabbt efter att anmälan öppnade i maj.

Tanken med det tre dagar långa lägret är att skapa ett intresse för sång, teater och dans bland barn och ungdomar. Genom att låta deltagarna prova på olika kreativa uttryck hoppas lägerpersonalen att deltagarna ska hitta just sin grej, och att de ska fortsätta utveckla sitt intresse också efter lägret.

Reserverade platser

– Nytt för i år är att vi har bjudit in och reserverat ett antal platser för asylsökande och nyanlända barn. Vi har gått ut brett och informerat föräldrarna och intresset har varit mycket stort, berättar Kristina Dybeck, projektledare för Bergslagsspelen.

Deltagarna delas in i olika åldersgrupper och lägret avslutas på onsdag med en gemensam föreställning.

Bergslagsspelen fyraårigt samarbetsprojekt mellan Nora, Lindesberg, Hällefors och Ljusnarsberg. De arbetar med projektet tillsammans med Studiefrämjandet, ABF, Örebro läns bildningsförbund och Amatörteatersamverkan Örebro län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer