Foto: Peter Comstedt / SVT

Spektakulära biltävlingen Carbage run passerade Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Flera hundra bilar fullpackade med allt som kan tänkas behövas för en fem dagar lång resa anlände under gårdagskvällen till Örebro. I dag, tisdag, åker deltagarna i den lite annorlunda biltävlingen Carbage run vidare.

Det handlar om ungefär 400 bilar som deltar i Carbage runs vintertävling 2019. Men det är inte vilka bilar som helst som får vara med – de måste vara minst 15 år gamla och inte kosta mer än 500 euro.

Kör 250 mil

Bilarna som tävlar just nu kör i den holländska upplagan av tävlingen. Starten gick under måndagen i Köpenhamn och målet finns i Helsingfors. Rutten är ungefär 2 500 kilometer, en lång resa för gamla skruttiga bilar.

– Jag hoppas att vi kommer hela vägen till Helsingfors, och med så mycket vänner runt omkring oss är jag säker på att vi gör det, säger Robert Ausems som är en av deltagarna.

Uppdrag längs vägen

Längs vägen ska de tävlande göra olika uppdrag. Under gårdagen skulle de till exempel ligga i en Ikea-säng.

– Alla i bilen, under samma täcke. Det var väldigt roligt, säger Robert Ausems.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.