Foto: TT/SVT

Stal cyklar för 400 000– tog sig in genom taket

Uppdaterad
Publicerad

Natten till fredagen inträffade ett inbrott i en cykelbutik i Marieberg strax utanför Örebro. Enligt polisen har tjuvarna troligtvis tagit sig in i butiken via taket genom att såga ett hål.

Hålet är placerat precis ovanför ställningen med de dyraste cyklarna i affären. Det är sju meter upp till taket och personalen tror att tjuvarna ”fiskade” upp cyklarna.

– De tog 12 stycken av våra mountainbikes, väldigt fina, de bästa och dyraste vi hade i butiken. De visste nog vad de var ute efter, säger Camilla Eriksson, butikansvarig.

Camilla Eriksson är butiksansvarig. Foto: Julia Eriksson

Förmodligen på väg utomlands

Enligt Camilla Eriksson har de stulna cyklarna ett värde på upp till 500 000 kronor.

– Vi har ganska bra koll på vad de tog och vi håller koll på om de skulle dyka upp på någon försäljnings-site under dagen, men den risken är nog inte så stor. Vi tror att cyklarna redan är på väg utomlands, säger hon.

Just nu jobbar larmtekniker på plats och installerar ett nu larmsystem.

– Hålet är lagat, nytt larm och nya kameror installeras just nu, så det blir svårt för dem att göra samma sak igen, säger Camilla Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.