På Örebro hockey ungdoms kansli på Trängens IP är man stolt över Carl Gunnarssons framgångar. Foto: Samuel Boström, SVT / Bruce Gennet, TT

Stanley cup-bucklan till Örebro: ”Självklart ska den till Trängen”

Uppdaterad
Publicerad

Carl Gunnarsson blev inatt den första örebroaren att vinna NHL:s Stanley cup. Enligt tradition besöker Stanley cup-bucklan varje spelares hemstad. På Örebro hockey ungdoms kansli vill man att den kommer till Trängens IP.

Carl Gunnarsson och hans St Louis Blues vann inatt Stanley cup-finalen i den sista avgörande matchen mot Boston Bruins. Det betyder att han blir den första Örebro hockey-fostrade spelaren att vinna den ärofyllda titeln.

På Örebro hockey ungdoms kansli på Trängens IP är man stolt över Gunnarssons framgångar.

– Det känns väldigt kul, framförallt för Calle. Han är en så otroligt fin och ödmjuk kille så det känns väldigt kul, säger Robert Bergh, sportansvarig på Örebro hockey ungdom.

Bucklan kommer till Örebro

Alla spelare som vinner Stanley cup får under ett dygn ta med sig bucklan till sin hemstad. Eftersom Carl Gunnarsson är den första örebroaren att vinna titeln blir det också första gången bucklan kommer till Örebro. Och på kansliet på Trängens IP är det inget snack om var i Örebro de tycker att den ska visas upp.

– Självklart ska den till Trängen. Det är ju här han är fostrad, det var här han tog sina första stapplande skär, så det är här vi vill att den ska vara, säger Robert Bergh.

”Betyder väldigt mycket”

Carl Gunnarsson har, enligt Robert Bergh, blivit en profil i Örebro hockey ungdom. På somrarna besöker han föreningens sommarhockeyskola, varje år delas Calles spelarstipendie ut till en pojke och flicka i föreningen och han har hjälpt till med att upprätta ett gym på Trängens IP.

– Och att han nu kan komma hit med Stanley cup-bucklan betyder väldigt mycket, säger Robert Bergh, som är jämnårig med Gunnarsson och spelade med honom under ungdomsåren.

Trodde du det här när ni var i tioårsåldern?

– Nej då hade jag ju drömmen om en egen NHL-karriär, men han har alltid legat långt fram och har förvaltat det väl. Så med all respekt är han en vinnare av Stanley cup nu.

Hur firar ni på kansliet idag?

– Vi har inte hunnit dit än men vi får väl åka och köpa en tårta och ta till kaffet efter lunch, säger Robert Bergh och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.