Robin Anstensen är rektor på Vivallaskolan. Foto: SVT / Privat

Oroliga elever på Vivallaskolan fick stöd

Uppdaterad
Publicerad

Vivallaskolan har under dagen gjort allt man kan för att skapa trygghet och stötta oroliga elever efter moskébranden i Vivalla.

– Vi samlade all personal så att de var redo att möta alla frågor och funderingar, säger rektorn Robin Antensen.

Moskébranden gjorde att det blev en annorlunda start på skoldagen för eleverna på Vivallaskolan. För att möta frågor och funderingar efter branden i moskén hade skolan bemannat upp för att ha många vuxna på plats. Rektorn Robin Antensen, som själv var ledig, avbokade sina planer och fanns på plats på skolan.

Många frågor

Moskébranden i Vivalla

– Vi började dagen med att samla all personal så de var redo att möta eleverna när de kom med frågor och funderingar. De hade mycket frågor och funderingar.

Under dagen har bland annat kuratorn på skolan varit tillgänglig för stödsamtal.

– Personalen var väl förberedda och hanterade det jättebra. Det tog en timme och sen har det spridits ett lugn, säger Robin Antensen.

Krisgruppen redo

Krisgruppen har också stått redo. På skolan har man dessutom iordningställt ett konferensrum som kan nyttjas av medlemmar i moskén.

– Det har varit en fantastisk uppslutning, många vill hjälpa och stötta. Det finns mycket goda krafter och det känns bra, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébranden i Vivalla

Mer i ämnet