Busschauffören larmade polisen med hjälp av överfallslarm. Foto: TT

Stökig fredagskväll i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Inledningen på fredagskvällen var stökig i Hallsberg. Vid 18-tiden utbröt ett slagsmål på en buss och en timme senare misshandlades en man av två gärningsmän på Allégatan.

En busschaufför blev under fredagskvällen tvungen att trycka på sitt överfallslarm efter att flera passagerar börjat slåss. När polisen kom till platsen hade personerna lämnat bussen och försvunnit.

Bara en stund senare inträffade en misshandel på Allégatan. En man uppger att han blivit slagen i huvudet av två män som beskrivs vara mörkt klädda och med luvor på huvudet.

– Vi har två patruller på plats. En patrull som pratar med den slagne mannen och en patrull som letar efter gärnigsmännen. Patrullen anträffade en kille som var kraftig berusad. Det är möjligt att det kan handla om en av gärningsmännen. Han har tagit in för fylla, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh på fredagskvällen.

Går det att se ett samband mellan de båda händelserna i Hallsberg?

– Det är omöjligt att svara på, säger Tommy Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.