”Vi söker över hela Sverige och Danmark, Tyskland och Holland, men det är brist på det mesta”, säger ägaren Fredrik Sundström. Foto: SVT

Stor efterfrågan på växter och träd i länet

Uppdaterad
Publicerad

Förra året fullkomligt exploderade det och i år håller trenden i sig. Det vittnar man om på en av länets handelsträdgårdar, som märkt av en ökad efterfrågan på växter och träd. Samtidigt råder brist på vissa varor.

– Det börjar bli brist på de vanligaste sorterna som hallon och björnbär, säger ägaren Fredrik Sundström.

Mest populärt är sådant som går att äta som bär, frukt och grönsaker. Och det är svårare att få tag på vissa växter för försäljning just nu.

– Vi söker över hela Sverige och Danmark, Tyskland och Holland, men det är brist på det mesta, säger ägaren Fredrik Sundström.

Coronaviruset i Örebro län

Fruktträden går åt

Fler handelsträdgårdar i länet som SVT Nyheter Örebro varit i kontakt med uppger att efterfrågan blivit större och att pandemin märkts av. Och på handelsträdgården i Adolfsberg är det just nu fruktträd, som det finns en brist av.

– Det börjar bli brist på de vanligaste sorterna också, som hallon och björnbär. Produktionen är i full gång och kommer täcka bristen snart hoppas vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet