Den grupp som ökar sitt mobilsurfande mest är personer över 70 år. Foto: SVT

Mormor och morfar surfar allt mer

Uppdaterad
Publicerad

Mobilsurfandet har ökat med 45 procent under det sista året i Örebro län.

Den grupp som ökar sitt mobilsurfande mest är personer över 70 år, det visar statistik från teleoperatören Telenors kommande rapport.

Allt fler människor surfar i större utsträckning på sina mobiltelefoner.

Örebro län visar inget undantag och den största skillnaden har skett i Lekeberg där invånarna har ökat sitt surfande med 70 procent sedan 2016.

Enligt undersökningen från operatören så är det personer mellan 18-30 år som mobilsurfar mest, både i Örebro län men också nationellt i Sverige.

Största trenden

Trots det är det åldersgruppen över 70 år som sticker ut.

Under det senaste året har gruppen 70-åringar och över ökat sitt mobilsurfande med 63 procent i Sverige, och trenden har även fortsatt i Örebro där ökningen har skett med 77 procent.

Anledningarna till att allt fler äldre surfar mer än tidigare kan vara att mobilnätet har blivit större, samt att beteendet har förändrats.

– Våra antaganden är vi har byggt ut nätet över landet och teknologin har utvecklats, förklarar nätexperten Magnus Österholm.

– Det har kommit mer smartphones som har blivit användarvänliga, så att den här teknologin som ursprungligen började i yngre åldrar har spridit sig uppåt till de äldre som har anammat tekniken sist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.