Stor trafikolycka på E20 mellan Laxå och Finnerödja Foto: Mats Persson/privat

Stor trafikolycka på E20 mellan Laxå och Finnerödja – vägen stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

E20 stängdes på annandag påsk i bägge riktningar mellan Laxå och Finnerödja, och trafiken leddes om. Detta efter en flerbilskrock. En av de inblandade lastbilarna transporterade farligt gods, men det har inte skett något läckage.

Larmet om olyckan, som skedde i riktning mot Örebro, inkom klockan 08.40. På platsen var det besvärligt väglag och enligt SVT:s reporter på plats var det omkring 20 centimeter snö som fallit på vägen.

Flera fordon involverade

– Just nu är det fyra lastbilar med släp och fyra till fem personbilar som har krockat. Det handlar om en kedjekrock. Det har tillkommit fordon i olyckan eftersom det är så halt och dålig sikt vid platsen. Initialt var det två lastbilar från start men nu är det sammanlagt nio fordon, sa Karolina Wrede SOS Alarm, som svarar för Räddningsregion Bergslagen, på förmiddagen.

Trafikverket meddelade vid 9.15-tiden att den berörda vägsträckan stängdes av i båda riktningar.

Polisen uppmanade trafikanter att välja annan väg om möjligt och trafiken leddes om. Vid 13-tiden kunde trafiken släppas på förbi olycksplatsen, dock med begränsad framkomlighet.

Ambulans var på plats med flera fordon från räddningtjänsten. Det finns dock inga uppgifter om att någon ska ha skadats allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.