Bandet ska för första gången delta i melodifestivalen. Bandet består av Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson Foto: Stina Stjernkvist/TT

Storå-bandet Tribe Friday klara för Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

De 14 första namnen har avslöjats. Under fredagen meddelades en första del av startfältet i Melodifestivalen 2022. Med på listan finns Tribe Friday, som har sin bas i Storå – bandet tävlar med egna låten Shut me up.

Indiebandet Tribe Friday har bland annat nominerats till årets grupp på P3 Guld och nu är de aktuella i en av Sveriges största musiktävlingar.

Frontsångaren Noah Deutschmann säger att bandet var förvånade att Melodifestivalen visade intresse. Man bestämde sig för att skicka in ett par låtar, och nu är Storå-bandet med i tävlingen.

– Vi ser det här som en möjlighet att få visa upp en annorlunda och väldigt fin del av Musiksverige, plus att det är Robins barndomsdröm (basisten i bandet, reds. anm.) att få göra Mello, skriver Noah i ett textmeddelande.

”Emo-kusin i trasiga jeans”

Bidraget som Tribe Friday kommer tävla med kommer finnas med på bandets nya skiva.

Ni som band känns inte så mycket Mello, hur kommer ni sticka ut?

Frågan är väl snarare hur vi inte kommer sticka ut. Målet är väl att känna oss lite som emo-kusinen som dyker upp i trasiga jeans på familjebröllopet med prinsesstema, avslutar Noah Deutschmann.

Det är ännu inte klart vilken deltävling Tribe Friday kommer delta i. Melodifestivalen startar 5 februari i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.