Stora problem med polisens nya system. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisens nya datasystem blev arbetsmiljöproblem

Publicerad

Ett nytt datasystem i polisens växel har blivit ett arbetsmiljöproblem. Ljudet i det nya systemet var så dåligt att personer som ringde inte lyckades göra sig förstådda enligt den polis som skickat in en anmälan.

Förutom usel ljudkvalitet har det även varit problem med att logga in för operatörer och att det bland de som lyckats plötsligt blivit utloggade.

Enligt anmälan ledde problemen med det nya datasystemet till att operatörer kände stor frustration och upplevde arbetssituationen som ansträngande. Problemen försvann inte heller efter arbetsdagens slut, utan operatörer orkade inte umgås med vänner längre.

Tabletter och huvudvärk

Anmälaren skriver också att en del anställda led av huvudvärk och tvingades äta tabletter för att lindra besvären efter att det nya datasystemets införande hos polisen.

Problemen har varit knutna till polisens nummer 114 14 och varit spridda över samtliga polisdistrikt. Till SVT säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen, att problemen varit kända och att medarbetare känt frustration över att allmänhet som velat komma i kontakt med polisen inte kunnat göra sig förstådda.

– Men min uppfattning är att problemen nu är lösta i distrikt Bergslagen, säger Stefan Dangardt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer