Visa alla (4)

Stora som små lockades till barnfestival i Hallsberg

Publicerad

För tredje året i rad arrangerades i dag barn- och ungdomsfestivalen i Hallsberg. Gräsplanerna vid Stocksätterskolan fylldes med både stora och små som ville rida, åka karusell och få ansiktsmålningar – bland annat.

Det är Lions Club som anordnar dagen för tredje året i rad. Idén kom från Barbro Karlsson och evenemanget har varit möjligt tack vare pengar klubben fått från en fond.

– Vi gör det för att det ska hända lite i Hallsberg. Det ska vara trevligt att bo här och det här blir lite guldkant på tillvaron för Hallsbergsbona. Det mesta finns ju i centrum, men här på norra sidan om viadukten, där vi förlagt det, bor mycket barnfamiljer, säger Per Åke Öster, en av arrangörerna.

– Framförallt är det här till för att barn och unga ska ha en trevlig eftermiddag att se fram emot. Men det är klart att integration också är en tanke. Det är ju många migranters barn som kommer hit, men naturligtvis är alla Hallsbergsbor välkomna.

Flera aktiviteter

På plats kunde man bland annat rida, lyssna på livemusik och hoppa i hoppborg. Meya Andersell var en av alla besökarna, och för henne var det första gången på barnfestival.

– Det finns mycket att göra, jag har gjort bollkastning och ridit ponnyridning, säger hon.

Ska du komma hit nästa år igen?

– Ja, jag tror det.

Meya Andersell tyckte festivalen var rolig. Foto: Thomas Wedin/SVT

Osäker framtid för festivalen

Men om det blir någon festival nästa år är dock oklart. Pengarna i fonden är slut och utan den ekonomiska biten blir det tufft.

– Vi måste se om vi kan hitta sponsorer som kan hjälpa oss, säger Per-Åke Öster.

Per-Åke Öster, en av arrangörerna på plats. Foto: Thomas Wedin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer