Foto: Adam Ihse/ TT

Historisk match för Degerfors på Stora Valla – obehöriga på plats riskerar böter

Publicerad

Den som vistas kring Stora Valla i samband med Degerfors match mot Djurgården på lördagen riskerar att få en bot. Inför den efterlängtade allsvenska återkomsten på hemmaplan har kommunen infört ett förbud – allt för att inte riskera trängsel kring den klassiska idrottsplatsen.

Alla kommuner i Sverige har sedan 11 mars i år rätt att utfärda föreskrifter om vistelseförbud för att minska trängsel och stoppa en potentiell smittspridning.

Med den bakgrunden har Degerfors kommun valt att agera inför Degerfors möte med Djurgården under lördagen.

”Degerfor kommun är skyldiga att vidta åtgärder för att begränsa smittspridningen, varför krisledningsnämnden beslutat om vistelseförbud är för att motverka trängsel runtom Stora Valla idrottspalts.”

Detta är knappast en match i mängden. Det är närmare 25 år sedan Degerfors IF spelade allsvensk fotboll på Stora Valla senast, och Degerfors är sannerligen inte heller en klubb i mängden. Intresset för klubben är erkänt stort i den anrika bruksorten.

Klubbchefen fick svara på kritik

När den allsvenska platsen säkrades sent hösten 2020 firades det rejält när spelarna kom hem till Bruket – hundratals personer samlades gatorna trots svårt coronaläge. Klubbchefen Patrik Werner fick då svara på kritik från bland annat kommunstyrelsens ordförande i Degerfors.

– Klart att det är olyckligt i de här tiderna, sade Werner till SVT.

Inför lördagens match mot Djurgården på Stora Valla, i den riktiga allsvenska hemmapremiären, är det alltså mer strikta åtgärder på plats. Om någon person skulle överträda föreskrifterna och besöka arenan kan man få en bot på 2 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Degerfors IF

Mer i ämnet