Brandpersonal från sju stationer deltog i släckningsarbetet. Foto: Christian Vargahed

Stora bränder vid tågspår i Finnerödja

Uppdaterad
Publicerad

Räddningspersonal från åtta stationer arbetar med att släcka två bränder på varsin sida om E20 i höjd med Finnerödja.

– Två till fyra hektar ska brinna, säger talespersonen för räddningsregion Bergslagen.

Bränderna har startat utefter järnvägen och det har brunnit i både skogsmark och gräsmark med öppna lågor. Enligt SOS Alarm syntes röken på långt håll och det var också mycket rök på E20.

Stopp i tågtrafiken

Tågtrafiken på västra Stambanan stod still under flera timmar men strax före klockan 19 kom beskedet att tågen fick rulla igen men med mycket begränsad hastighet.

Tågkön ska vara milslång och påverkar tågsträckan mellan Stockholm och Göteborg via Örebro samt snabbtågen som går via Katrineholm. Biltrafiken har hela tiden kunnat rulla även om röken stundvis varit tjock.

Inga fastigheter hotade

Räddningspersonalen har fått gå långa sträckor för att nå runt brandhärdarna och har också fått extra tankbilar med vatten utkörda.

Inga fastigheter ska i nuläget vara hotade.

Klockan 23 på kvällen var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet och kunde lämna platsen. Markägaren fick då ansvaret för att bevaka att det inte tog sig igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer