Stort intresse för litteraturdag på stadsbiblioteket

Uppdaterad
Publicerad

Litteraturens lördag lockade en storpublik till Örebro stadsbibliotek. Bland annat kunde besökarna ta del av författarbord, workshops, barnaktiviteter och poesiläsning.

Under lördagen anordnades den fjärde upplagan av Litteraturens lördag. Stadsbiblioteket fylldes av läsintresserade, barnfamiljer och dem som bara råkade trilla in.

Bland annat kunde man höra lokala författarprofiler som Håkan Nesser, Anna Jansson och Markus Lutteman berätta om sitt skrivande.

Inne bland bokhyllorna fanns även upp mot 50 bord där författare med lokal anknytning bjöd på en pratstund.

– Som författare kan man ibland bli avundsjuk på musiker, för de får alltid ut och träffa sin publik och framföra det man skapat live, vi få ju inte alltid den naturliga kontakten så vi får veta vad tycker. Lyxen här är att man får chansen att prata med gamla och nya läsare, säger Markus Lutteman, författare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.