Trygghetsvandringen startade vid Stråningstorps centrum. Foto: SVT

Så ska Karlskoga bli tryggare och trevligare

Uppdaterad
Publicerad

Tjänstemän, politiker och medborgare promenerade gemensamt kring Stråningstorp i Karlskoga för att se vad som kan göra området bättre.

– Det är framförallt belysningen som kan förbättras på vägarna, säger Helena Frisk Wesström som bor i området.

Den senaste veckan har Karlskoga kommun efterlyst medborgarnas synpunkter på området Stråningstorp. En plats där många barn och ungdomar har aktiviteter.

– Men det är inte så mycket bostäder kvar här, vilket gör att det är ganska öde och kanske lite mörkt, säger Lotta Björkman som är utredare på samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga och den som organiserade promenaden.

Förutom engagerade invånare så deltog bland andra Polisen, Karlskogahem, Karlskoga energi och miljö och lokala föreningar i trygghetsvandringen.

Karlskoga kommun fortsätter att ta emot förslag på förbättringar av Stråningstorp fram till slutet av veckan. Det går att skicka synpunkter via sin smarta telefon medan man promenerar i området. Instruktioner finns på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.