Matematikstugan Örebro universitet Foto: Anders Nord / SVT

Studenter löser studenters matteproblem

Uppdaterad
Publicerad

Matematikstugan på Örebro universitet erbjuder hjälp till alla studenter som behöver och känner att det går trögt med matten. Stugan är öppen en gång i veckan och flera studenter är på plats för att hjälpa till att lösa olika matteproblem.

Matematikstugan är en ideell förening som drivs av matematikstuderande som läser på Örebro universitet. Stugan är öppen en gång i veckan och här finns 8 studenter som hjälper till att lösa alla problem som har med matte att göra.

– Jag tycker att jag får mycket hjälp här. Sedan känner jag de flesta som hjälper till här också. Det är skönt att bara kunna ställa frågor till dem, säger Joakim Thörne.

Chockade över nivån

Emil Tonklinga började matematikerprogrammet för 1,5 år sedan och upptäckte att högskolematematiken var mycket svårare än i gymnasiet och ville då hjälpa andra att höja sin nivå.

– Många blir ganska chockade över den matematiska nivån på de kurser de läser. Därför behövs ett ställe där man kan komma och plugga och få hjälp, säger han.

Alla får hjälp

Till Matematikstugan kommer inte bara studenter från teknik och natur utan även från andra kurser och program. 

– Det kommer studenter från lärarprogram och sjuksköterskeprogrammet också, säger Emil Tonklinga.

Och även om han inte kan lösa precis alla uppgifter ensam så garanterar han att alla får hjälp.

– Ibland kan det komma uppgifter som man är lite ringrostig på men tillsammans med de andra resurserna så kan vi hjälpas åt och lösa alla uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.