Succé för tyskt charterflyg: ”Örebro är väldigt vackert”

Uppdaterad
Publicerad

Den nya charterlinjen mellan Düsseldorf och Örebro har lockat många turister till länet. I juni var det 200 förväntansfulla resenärer som landade på Örebro flygplats och under augusti har ännu fler anlänt.
– Örebro är en väldigt vacker stad. Vi gjorde en rundtur till kyrkan, rådhuset och slottet, säger Ingrid Riegler, en av alla resenärer som SVT Nyheter pratat med.

En fjärdedel av alla turister i Örebro kommer från Tyskland. Det är den svenska naturen och landsbygden som drar säger Ninnan Stenmark Åhlén från Visit Sweden.

– Det bästa är att det finns så mycket att se, som naturen. Det omväxlande landskapet är fint och vi har haft så bra väder, vi har upplevt kultur och varit i Stockholm och besökt Astrid Lindgren-museét, säger Doris Sauer-Kirbach.

Uppehåll under juli

I juli var det inga charterflyg men i mitten av augusti blir det ytterligare tre omgångar med turister som flygs till Örebro. Konceptet är detsamma med gruppresor och individuella paket. Barbara Schlie har redan bestämt sig för att återvända hit.

– Vi har sett Riddarholmskyrkan i Stockholm och Bernadottes grav och jag och min man har bestämt oss för att komma hit igen, säger Barbara.

Locka ännu fler turister

I fjol var det 65 665 tyskar som övernattade och Örebro är det län som har haft den näst största ökningen av tyska turister i hela landet sedan 2010. Örebrokompaniet tror att regionen har förutsättningar att locka ännu fler turister från Tyskland

Charterflygningarna är ett treårigt projekt som stöttas av näringslivet och regionen för att locka fler tyska turister till mellansverige. Och 2021 är det tänkt att projektet ska bära sig självt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Örebro flygplats

Mer i ämnet