Foto: SVT

Sundin (S): ”Inget bra sätt att hushålla med pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Björn Sundin (S), som har ansvar för samhällsbyggnad i Örebro, är kritisk till Miljöpartiets förslag om att bygga en lekpark på Stortorget.

I sitt förslag till budgeten för Örebro kommun 2017 vill Miljöpartiet att bilparkeringarna på Stortorget flyttas till ett nytt parkeringsgarage för att ge plats åt en mötesplats för barn. Om investeringen antas i kommunfullmäktige påbörjas planeringen redan 2017.

– Det finns inga exakta siffror innan själva projekteringen men uppskattningsvis skulle det här kosta cirka 20 miljoner kronor, säger kommunalrådet Sara Richert (MP).

Björn Sundin tycker att Miljöpartiets förslag är spännande och ett intressant inspel i stadskärnan. Däremot ställer han sig kritisk till att dra igång det inom en snar framtid.

– Det sker ju en byggnation av infarten där just nu. Om man skulle följa förslaget innebär det att vi skulle behöva börja om igen. Stortorget anpassar vi ju efter byggnationen på Trädgårdsgatan. Så jag tycker inte det hade varit ett bra sätt att hushålla med pengarna, säger han till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer