Polisen är på plats i Lekeberg varje måndag för dialog med invånare. Foto: Kristofer Ström/SVT

Polisen: Intresset för att besöka oss har varit svalt

Uppdaterad
Publicerad

Sedan mars förra året finns polisen på plats i kommunhuset varje måndag för att komma närmare invånarna i Lekeberg. Men intresset för att träffa polisen har varit svalt.

Poliskontoret stängde i Lekeberg 2017 och sedan dess har politikerna drivit på för ökad polisnärvaro på orten.

– Synligheten är det absolut viktigaste för oss, säger Johan Niklasson (C), kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg.

Två timmar varje vecka finns poliser på plats i kommunhuset i Lekeberg för att möta allmänheten.

– Vi har haft en reception öppen i snart ett år. Det här är kopplat till kommunens medboragarlöfte om att det ska finnas tillgänglig polis sedan polisstationen stängde. Därför har vi en öppen mottagning i kommunens reception varje måndag. Det har dock varit ett svalt intresse att besöka oss, säger Pär Nylén, gruppchef på polisen i Örebro.

Sedan 2018 har han arbetat mycket mot Lekeberg och han har sina teorier varför så få kontaktar polisen, när möjligheten finns.

– Jag tror att man använder andra vägar. En del pendlar till Sydnärke eller Örebro där det finns öppna polisstationer. Då gör man sina besök där istället eller nyttjar internet och telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.