Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Claes Samuelsson och Mari Grönlund vittnar om fler som tummar på restriktionerna. Foto: SVT/TT

Svårare få folk att följa pandemireglerna

Publicerad

Regeringen och Folkhälsomyndigheten borde lägga mer kraft på att tala om vilka restriktioner som fortfarande finns, istället för att bara tala om lättnader i pandemireglerna.

Det menar länsstyrelsens tillsynshandläggare.

Länsstyrelsen har märkt att det blivit allt svårare att få folk att respektera och följa de restriktioner som ännu gäller.

– Det som verkar vara svårast är att få människor att fortsätta hålla avstånd. Och att hålla reda på vilka råd och regler som finns kvar, eftersom vi fortfarande lever i en pandemi, säger Mari Grönlund, tillsynshandläggare på Länsstyrelsen i Örebro.

– Många tycks tro att alla restriktioner tagits bort. Men så är det ju inte, säger hon.

”Inte alla vill acceptera”

Claes Samuelsson, enhetschef på Djupadalsbadet i Kumla har också märkt en förändring hos många besökare sedan man lättade på restriktionerna för ett par veckor sedan.

– Majoriteten av besökarna har förståelse för att det fortfarande finns begränsningar. Men det är inte alla som vill acceptera det, säger han.

På Djupadalsbadet har man exempelvis stängt den populära rutschbanan för att hindra spridningen av Covid 19 eftersom det ofta blir trängsel i kön till just den attraktionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer