Det ökade behovet av serviceresor kan innebära långa väntetider. Foto: Pressbild/Länstrafiken

Svårt för Länstrafiken att klara det ökade trycket på serviceresor

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har behovet att åka serviceresor i Örebro län ökat kraftigt. Det uppger Länstrafiken som under rusningstider har svårt att klara av uppdraget.

Den 24 mars drog Länstrafiken in den så kallade samplaneringen, som innebär att man försöker fylla så många passagerare som möjligt vid varje resa för att hålla nere kostnaderna.

Det var på grund av risk för smittspridning på bussarna under coronapandemin som samplaneringen stoppades av smittskyddsenheten i Örebro.

Resandet har mer än fördubblats

Samplaneringen är inställd även under hösten, men behovet av serviceresor har ökat kraftigt efter sommaren när allt fler verksamheter drar igång – vilket nu har skapat problem hos Länstrafiken.

– Vi har de senaste två veckorna gått från cirka 900 resor per dag till cirka 2 400 resor och vi räknar med att efterfrågan kommer att stiga ytterligare, säger Staffan Juliusson, chef för serviceresor på Länstrafiken i ett pressmeddelande.

Uppmanar att undvika rusningstid

För att klara det ökade behovet används deras fordon maximalt under rusningstiderna på morgonen och eftermiddagen.

– Därför uppmanar vi nu alla som kan planera sin resa att undvika att boka en serviceresa under rusningstid. Annars riskerar våra kunder att få vänta länge på sin resa, säger Staffan Juliusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.