Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karl Hulterström, regionchef för Svenskt Näringsliv. Foto: Fanny Hult/SVT

Byggbranschen mest pessimistisk i länet

Uppdaterad
Publicerad

Hur förväntningarna ser ut på det närmaste året beror på vilken bransch man tillhör. Det visar en rapport från Svenskt Näringsliv. Byggbranschen är den sektor i Örebro län som är mest pessimistisk. Endast 14 procent av de svarande tror på en högre försäljning.

Tjänstesektorn har högst förväntningar, där tror 34 procent på ökad försäljning inom en ettårsperiod. De följs av handeln, besöksnäringen och transportsektorns 27 procent och tillverknings- och industrisektorns 24 procent.

Avtalsrörelsen kan påverka

Jämfört med resten av landet ligger Örebro län något lägre vad gäller förväntningarna på försäljning det kommande året, med 27 procent jämfört med rikets 33 procent.

– Omvärldssituationen och energikostnaderna spelar roll, men också den kommande avtalsrörelsen. Den kommer att påverka företagens kostnader, säger Karl Hulterström, regionchef för Svenskt näringsliv i Örebro.

Hör hur han resonerar kring konjunkturen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer