• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Ida Larsson roterar för att passa. Foto: KFUM Örebro FrisbeeVisa alla (6)
Visa alla (6)

Svenskarna mötte tufft motstånd på EM i ultimate frisbee

EM i Ultimate frisbee har avgjorts i Nederländerna och svenskarna spelade på bra.
– Alla spelare från KFUM Örebro Frisbee och Frövi spelade på hög nivå genom hela EM, säger tränare Stefan Angergård.

19 spelare från Örebro har den senaste veckan deltagit i Ultimate frisbee EM i Nederländerna och de spelade bra, trots tufft motstånd.

U20 open gick till kvartsfinal efter sex vinster och en förlust, men blev i kvartsfinalen utslagna med ett mål mot Frankrike, efter en riktigt jämn match.

Anders Haldorson fångar pass mot Irland. Foto: KFUM Örebro Frisbee

– Killarna var otröstliga. Dock lyckades de återhämta sig och vinna resterande två placeringsmatcher och bli 5:a totalt i EM, riktigt bra gjort! En fantastiskt bra turnering av killarna, bara pricken över i som fattas, säger tränare Stefan Angergård.

Damerna i U20 tog sig även de till kvartsfinal efter en tuff start. Där mötte de finaltippade Tjeckien och förlorade med 6-15.

Rut Olsson passar Ida Larsson i match mot Österrike. Foto: KFUM Örebro Frisbee

– De var lite för bra och tjejerna lite för trötta. Tjejerna återhämtade sig och tog sjätte platsen bland annat efter en fantastisk match mot det favorittippade Tyskland, säger Stefan Angergård.

U17 open förlorade i åttondelsfinalen mot Irland och placerade sig till slut på en niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer