Alléhallens simbassäng är tillräckligt djup för att kunna utöva undervattensrugby i. Foto: Peter Comstedt/SVT

Svenska landslagen i undervattensrugby taggade på revansch i VM

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har både dam- och herrlandslaget i undervattensrugby tränat i Hallsberg. För damerna innebar det den sista gemensamma träningen innan VM.

VM går av stapeln med invigning den 26 juli i Graz i Österrike och redan den 27 spelar både herrarna och damerna sina första matcher. Herrarna har en gemensam träning till, men annars gäller individuell träning för samtliga de sista veckorna innan mästerskapet.

Formen är bra hos båda lagen, och framförallt damerna tror på guld.

– Damlaget hade precis ett snack om det och vi hoppas på vm-guld, och vi tror att vi har chans. Jag frågade en av herrarna nu och han säger 50/50 på guldchansen, säger spelaren Leandra Caldarulo.

Sugna på revansch

Senaste VM minns hon med lite bitter känsla. Det blev en fjärdeplacering för båda lagen, något som alltid känns lite surt, menar hon. Dessförinnan har de placerat sig på pallplats, men det är länge sedan guldet och taggen nu är på topp.

– Vi är superpeppade! På damsidan har vi god tillit till vår kapacitet och litar på tränare. Vi är mycket simsnabbare än tidigare och vi har lite granna bytt taktik. För vi är duktiga på att hålla tätt men har varit sämre på att göra mål. Nu kommer kunna vara mycket mer offensiva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.