Foto: Svenska Padelförbundet

Svenska Padelförbundet: ”Vi siktar på ett nationellt seriespel i januari”

Publicerad

Svenska Padelförbundet hade planer på att dra igång ett nationellt seriespel i höst. Men på grund av bland annat coronapandemin valde förbundet att skjuta upp det och arbetar istället för en bättre liga 2021.

Anledningen till att förbundet inte skapat ett nationellt seriespel tidigare beror bland annat på att de haft små resurser.

– Vi är ett så pass nytt förbund med en smal organisation och haft små resurser. Vi hade kanske kunnat startat innan men det är först nu föreningarna har riktig bra verksamhet med många som spelar i tävlingar och att det finns det här behovet och önskemål om att ha ett seriespel, säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet.

Hoppas på januari

Under slutet av 2019 jobbade förbundet fram ett nationellt seriespel.

– Vi har tänkt att ha ett seriespel som mynnar ut i ett klubblags-SM. Vi tänkte dra igång nu i höst men vi har skjutit på det eftersom vår tävlingsklander är så komprimerad. Vi siktar på ett nationellt seriespel i januari, det är vår ambition. Det kommer starta med olika divisioner och olika distrikt.

Svenska Padelförbundet hoppas också kunna höja deras tävlingsverksamhet till 2021.

Högre status

– Vi vill ha större prissummor och höja statusen och nivån på padel, säger Calle Åkesson, verksamhetschef Svenska Padelförbundet.

Vad tänker ni om att en privat aktör, Svenska padelligan, hunnit före med ett nationellt seriespel?

– Vi förstår att privata aktörer tar de här initiativen så länge det inte finns något officiellt, det är inget vi kan ha en åsikt om, svarar Calle Åkesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer