Swimrun i Ånnaboda Foto: Anders Nord / SVT

Swimrun i fyra grader – samlar pengar för sjuka barn

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgjordes Ånnaboda swimrun, ett evenmang som anordnas för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Det drabbar ju hela familjen och vänner runtomkring om någon får cancer. Om vi kan göra något för att uppmärksamma det och samla in lite pengar så varför inte, säger Mikael Selvin, initiativtagare till evenemanget.

Fyra grader i vattnet och kanske det dubbla i luften. Det var förutsättningarna under dagens swimrunevenemang i Ånnaboda. Initiativtagaren Mikael Selvin berättar att syftet är att uppmärksamma barncancerfondens viktiga arbete och samla in pengar.

– Det i kombination med att göra en rolig grej att göra en swimrun på vintern, så det blir ett litet äventyr också, säger han.

Inte någon tävling

Det är tredje året som de gör det och upplägget är detsamma som tidigare, med löpning och simning under allhelgonahelgen. Det är ingen tävling menar han, och några resultatlistor finns det inte. De brukar vara ett tiotal personer som deltar och alla som är med bidrar med en slant till fonden.

Mikael Selvin, initiativtagare. Foto: Anders Nord / SVT

– Det är en välgörenhetsgrej och själva idén uppkom efter att vi ville starta en insamling för en bekant i klubben vars dotter fick cancer.

”Fick hacka upp isen”

Det exakta beloppet som de samlat in har han inte exakt koll på, men några tusenlappar har det blivit under åren.

– Vi får alltid lite uppmärksamhet på sociala medier och sådär, folk tycker att det är för en god sak. Sen är det lite tokigt också. Ett år fick vi hacka upp isen för att kunna simma, säger Mikael Selvin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.