Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Syriska kulturföreningen i Örebro Foto: Sami Al-Ansi/SVT

Syriska kulturföreningen fördömer det våldsamma upploppet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den syriska kulturföreningen fördömer det våld som i går ägde rum i Örebro, vilket ledde till att åtta poliser skadades och flera polisbilar brändes.

– Vi fördömer å det starkaste de våldsamma incidenterna som inträffade i går, säger Hussam Murad, ordförande i syriska kulturföreningen Örebro.

Åtta poliser skadades och flera polisbilar sattes i brand i samband med det våldsamma upploppet i Örebro under fredagen.

– De som begick dessa handlingar representerar inte det arabiska och muslimska samfundet i staden, säger Hussam Murad och fortsätter:

Våldsamt upplopp i Örebro

– Det här handlar om enskilda handlingar utförda av tanklösa, hetlevrade ungdomar, säger han.

En ren provokation

Beslutet att ge Rasmus Paludan tillstånd att demonstrera och bränna Koranen är en ren provokation under den heliga fastemånaden Ramadann, enligt Murad. 

– Vi önskar att man inte hade gett tillstånd vid just denna tidpunkt eftersom det sårar den arabiska och muslimska minoriteten, säger Hussam Murad.

Hör Hussam Murads reaktion på det våldsamma upploppet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet