En 31-årig örebroare döms för misshandel och rån efter att han attackerade en lägenhetsspekulant. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tackade nej till bostad – attackerades med kniv

Publicerad

En man blev rånad och misshandlad när han tackade nej till att hyra en bostad i Vivalla. Nu döms en 31-årig örebroare till fängelse för överfallet.

Mannen, som kommer från södra Sverige, besökte Örebro i somras och var intresserad av att hyra en bostad i Vivalla. Han träffade en 31-årig man från området som erbjöd att hyra ut en lägenhet. Men mannen tackade nej till lägenheten eftersom att han inte ville ha ett andrahandskontrakt.

Senare stötte de båda männen ihop i Vivalla centrum – och då gick 31-åringen till attack. Han slog ner lägenhetsspekulanten och tog hans plånbok och mobiltelefon.

Knivskars i pannan

Offret fick svullnader och blånader i huvudet, och när han nästa dag skulle lämna Örebro blev han åter överfallen. 31-åringen slog och sparkade honom till marken, och skar honom med en kniv i pannan. Han fick föras med ambulans till sjukhus där han syddes med tolv stygn.

31-åringen döms till fängelse i tre år och tre månader för grov misshandel och rån av Göta hovrätt. Han har suttit häktad sedan händelsen i somras och han ska fortsätta vara häktad tills fängelsestraffet verkställs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.