Bilden är från ett annat tillfälle och har ingen direkt koppling till artikeln. Foto: TT

Tågförseningar efter krock

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg kolliderade med en hjullastare i Solna vid 18-tiden. Kollisionen påverkar SJ:s fjärrtåg mellan Stockholm och Göteborg via Västerås och Örebro.

-Föraren hade hoppat ur maskinen, men tåget smällde på ganska bra så hjullastaren blev demolerad, säger Lars Lindberg, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Stockholm.

Även tåget fick stora skador enligt räddningstjänsten. Mellan 500 och 700 personer befann sig på tåget och har evakuerats.

-Ingen har kommit till skada, varken i eller utanför tåget, säger Johan Nordgren på SL:s pressjour.

Pendeltåget var på väg från Bålsta in mot Stockholm och för närvarande är det stopp i tågtrafiken i båda riktningar mellan Karlberg och Sundbyberg.

-Det finns ingen prognos, men erfarenhetsmässigt brukar det ta ett par timmar att röja upp efter en sådan här olycka, säger Johan Nordgren.

Även SJ:s fjärrtåg mellan Stockholm och Göteborg via Västerås och Örebro påverkas av stoppet.

-Tågen till Örebro leds om via Eskilstuna och för närvarande är tågen mot Västerås inställda, säger Monica Näslund på Trafikverkets pressjour.

Preliminärt beräknas tågtrafiken återupptas från klockan 23:00, enligt Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer