Genrebild. Foto: SVT

Taxibolaget: ”Vi förkastar beteendet till fullo”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen utsattes en kvinna från Kumla för sexuella ofredanden av en taxichaufför på väg hem från en fest. Nu beklagar taxibolaget det som hänt och föraren är anmäld till polisen.

Efter en händelse i helgen då en tjej från Kumla blev sexuellt trakasserad av en taxichaufför går nu taxikoncernern ut och beklagar händelsen.

– Jag har precis blivit informerad om detta och jag beklagar verkligen det som hänt, det är fruktansvärt, säger vdn för bolagets regionavdelning.

Ofredades i taxin

Kvinnan var på väg hem från en fest och bestämde sig för att ta en taxi för att komma hem säkert. Den manlige föraren utnyttjade situationen då kvinnan mådde dåligt och var trött genom att både tafsa på henne och kyssa henne.

LÄS MER: Taxichaufför misstänks för sexuellt ofredande

När kvinnan kom hem ringde hon omedelbart till bolaget för att berätta vad som hänt, men fick då höra av telefonisten som svarade att hon inte kunde hjälpa till, eftersom kvinnan inte hade namn på föraren eller kvitto från färden. Dock visade det sig att samtalet gjorts till fel bolag.

– Jag beklagar att hon fick ett dåligt svar från vår telefonist. Jag kan inte svara på hur det kunde bli så, men nu följer vi våra rutiner och kommer ha ett samtal med berörd personal, säger vdn.

Polisen informerad

Föraren som utsatte kvinnan för trakasserierna har identifierats och är avstängd från arbetet.

– Han ska inte kunna träffa fler kunder. Vi har lämnat alla uppgifter vi har till polisen och även varit i kontakt med kunden för att informera henne om hur vårt arbete ser ut nu.

– Det är hemskt det som hänt och vi förkastar det till fullo, säger vdn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.