Skådespelarna på Marin Mutter är laddade inför Teaterfestivalen. Övre raden från vänster David Levi, Johan Alkenäs, Pascal Vibe och Åsa Gustafsson. Nedre raden Sarah Broberg och Jonas Hedlund. Foto: SVT

Festivaldags i Wadköping – med teater från hela länet

Publicerad

För första gången hålls en teaterfestival i Wadköping. Åtta olika teatrar och grupper har slagit sig samman och bjuder på föreställningar varje onsdag och torsdag hela augusti.

David Levi, skådespelare på Teater Martin Mutter säger att hela idén föddes ur en längtan att få komma ut och möta publiken igen.

– Sommarteatrar har ju en lång och rik tradition på flera håll runt om i länet. Så därför ville vi göra ett arrangemang med deltagare från olika delar av länet, säger han.

Programmet omfattar allt från barnteater till musikalisk revy och improvisationsteater. 

Festivalen har döpts till ”Scensommar i Wadköping” och det är på utomhusscenen där som alla föreställningarna kommer att spelas.

Starta klippet för att se hur skådespelarna tränar – på improvisation

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.