Ungdomscoacherna på Tegelbruket diskuterar hur man praktiskt ska bedriva sin verksamhet för att minska smittspridning av coronaviruset. Man har fått pausa viss verksamhet och även minskat på öppettiderna. Foto: Monika Bruhn/SVT

Tegelbruket förändrar sin verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Örebros ungdomsarena Tegelbruket har ändrat sitt sätt att arbeta med tanke på coronapandemin. Mycket kontakt med ungdomarna sker via sociala medier men man anordnar även aktiviteter som följer myndigheternas rekommendationer.

På Tegelbruket i Örebro märker man av en markant minskning av besökande ungdomar. Och därför har man ställt om mycket av sin verksamhet för att minska oron för coronaviruset.

– Många ungdomar är väldigt oroliga och vi märker också att informationen om viruset inte når fram till alla, säger Unnur Tryggvadottir Nordell som är biträdande verksamhetschef. Så det gäller att ha kreativa lösningar nu och där har våra ungdomscoacher en viktig roll.

Coronaviruset i Örebro län

Kontakt via sociala medier

Mycket jobb sker hemifrån för ungdomscoacherna, vilket går bra eftersom mycket kontakt med ungdomarna sker via sociala medier.

– Den största oron ungdomarna känner är rädslan för att smitta sina föräldrar med coronaviruset, berättar Ammar Al-Azawi, en av ungdomscoacherna.

Men en del verksamhet finns kvar i Tegelbrukets lokaler.

– I e-sportverksamheten har vi normalt elva datorer men har nu plockat bort varannan för att få avstånd mellan spelarna. Och vi är extra noga med att desinficera utrustningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet