• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Pontus Lundahl/TT

Telefoniavbrottet: Stora problem med trygghetslarmen i Örebro

Publicerad
Störningarna på Tele2:s mobilnät under tisdagen påverkade inte bara privatkunder och företag med telefonväxlar kopplade till bolaget. För vissa kommuner med trygghetslarm på samma nät blev problemen påtagliga medan andra har klarat sig bra.

– Det vi gör när något sådant här händer är att vi ägnar oss åt uppsökande verksamhet, säger Annika Roman som är chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Örebro kommun.

– Vi åker runt till dem vi vet behöver extra tillsyn.

Störningar kräver en hel del extrajobb under tiden de pågår. Efteråt får man gå in och kontrollera så att inga larm kommit under avbrottet som man missat.

– För oss är det ett stort problem, vi blir oroliga och på tårna, säger Annika Roman.

Dubbla kort säkrar upp i Degerfors

Tele2:s problem påverkade växeln hos Degerfors kommun, men trygghetslarmen har inte påverkats.

– Vi har inte haft några problem alls, våra telefoner är utrustade med dubbla sim-kort för att säkra upp just vid sådana här tillfällen. Det andra kortet är kopplat till en annan operatör än Tele2, säger Maria Molin som är enhetschef på hemtjänsten i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer