Telefonstrul hos Lindesbergs lasarett

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen uppgav region Örebro län att det inte var möjligt att ringa in till Lindesbergs lasarett. När det felet var avhjälpt gick det sedan inte att ringa ut från sjukhuset.

När SVT Örebro ringde upp Region Örebro län som sitter i Örebro meddelade man att det rörde sig om en driftstörning. Personer som ringde in till sjukhuset kunde dock inte uppfatta det eftersom det lät som vanligt. 

Efter att regionens it-support arbetat med problemet under dagen gick det under eftermiddagen åter att ringa till sjukhuset men då uppenbarade sig nästa problem. Inga samtal gick att göra inifrån sjuhuset till patienter och andra utanför.

Telefonhaveriet har pågått under hela onsdagen och har fortsatt under torsdagen. Problemet ska enligt region Örebro län vara löst klockan 14:00 på torsdagen.

Regionen hänvisar till 112 vid akuta ärenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.