Arkivbilder, Stefan Dangardt, presstalesperson på örebropolisen. Foto: SVT

Terrängfordon stulet från brandstationen i Guldsmedshyttan – polisen saknar spår

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen upptäcktes det att brandstationen i Guldsmedshyttan fått påhälsning av tjuvar. I garaget saknades ett sexhjuligt terrängfordon. Polisen har nu avskrivit ärendet i brist på spår.

Det sexhjuliga terrängfordonet tar sig fram över stock och sten där vanliga fordon går bet.

– Det kommer till användning när vi behöver undsätta skadade personer ute i terrängen eller när vi behöver forsla ut material till skogbränder som till exempel slangar för att kunna släcka effektivt, säger Morgan Johansson, brandinspektör på Nerikes brandkår.

Inga spår

Hur tjuvarna burit sig åt är en gåta för polisen.

– Det är oklart hur de tog sig in i lokalen men en efterlysning på fordonet har gått ut, säger Stefan Dangardt som är presstalesperson på polisenregion Bergslagen.

Nypriset på ett fordon som det stulna ligger på närmare 150 000 kronor.

– Eftersom vi inte har några spår att jobba med i dagsläget är ärendet tills vidare avskrivet, men det kan ändra sig i framtiden om nya uppgifter kommer fram, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.