Foto: Björn Alm / SVT

Tezzla Flormo är årets Hjalmar-stipendiat

Uppdaterad
Publicerad

Årets Hjalmar Berglund stipendiat går till musikalartisten Tezzla Flormo. Och hon är en överraskad pristagare som brinner för sång, dans och teater.

– Det känns fantastiskt och jätteroligt, säger Tezzla Flormo som inte riktigt trodde att det var sant när hon fick veta att hon skulle få priset. Jag blev väldigt överraskad när de ringde mig och sa att jag hade fått ett stipendium och de var så att jag till och med frågade om de skojade med mig men de gjorde de inte.

I dagarna ska hon göra en av de största rollerna i musikalen Priscilla – öknens drottning på Göta lejon i Stockholm. Men det är inte slumpen som har tagit Tezzla till en av de största musikalerna i Sverige. Hon har lagt ner 16 år på sin dröm och det är en av anledningarna att hon får priset.

– Tezzla svarar upp mot de kriterier vi har till den som ska få priset och det här är en tjej med mycket talang som har kämpat i många så det känns bra att hon får priset, säger Peter Flack som delade ut Hjalmar Berglund-stipendiet.

För Tezzla själv betyder det mycket att bli uppmärksammad.

– Det betyder hur mycket som helst för det är inte alltid lätt och även om jag aldrig haft någon tanke på att ge upp så är de fint att bli uppmärksammad på det här sättet, för jag har kämpat i så många år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.