Tillberga Bandy – Klart med Herajärvi

Uppdaterad
Publicerad

TB Västerås kan stolt presentera Marko Herajärvi som nytt tillskott inför Elitserien 2011-2012. Marko kommer närmast från Haparanda/Torneå bandy och är Finlands landslagsmålvakt.

Han har vid de två senaste VM-slutspelen utsetts till världens bästa målvakt. Kontraktet är på 1+1 år.

-Det känns väldigt bra med Marko i truppen. En ung världsmålvakt med ambitionen att ta ytterligare steg i sin utveckling. Det kommer att bli en bra långsiktig lösning för oss, säger sportchefen Peder Lönn.

Marko är en spektakulär målvakt som gärna bjuder publiken på en volt eller två när det är lugnt på egna planhalvan. Han säger om sin flytt 110 mil söderut.

-Jag vill se hur bra jag kan bli. Med TB kommer jag få perfekta förutsättningar i ett lag med stor potential. Jag har tränat med laget och det är otroligt kul att se hur många unga talanger man har ifrån egna ungdomsleden. Ambitionen är att stadga sig i Västerås och vara med på Tillbergas resa mot den yttersta toppen.

Marko Herajärvi är föreningens femte nyförvärv inför säsongen. Sedan tidigare är Oskar Robertsson, VSK, Johan Andersson, VSK, Jimmy Pettersson, Västanfors och Mattias Wiberg, Sirius klara. Tränare Per Fosshaug är nöjd med årets trupp och ser optimistiskt på kommande säsong.

-Jättekul att Marko är klar. En injektion i truppen och en fantastiskt bra målvakt och person. Vi kommer ha nytta av Marko både på och vid sidan av isen. Med tillskotten vi fått och med den utveckling som varit ser det riktigt intressant ut inför säsongen, säger Per Fosshaug.

Marko kommer till Västerås de närmaste dagarna och väntas göra debut i kvalet till Svenska Cupen den 2-4 september i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.