Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett steg i rätt riktning, tycker tillförordnade butikschefen Maximilian Mylläri Fischer. Se mer i klippet. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Butikschefen om nya lagen: ”Steg i rätt riktning”

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar den gälla – den nya lagen om tillträdesförbud. För butikschefen Maximilian Mylläri Fischer i Örebro betyder detta att han kan porta tjuvar, efter beslut från åklagare.

Maximilian är tillförordnad butikschef för Ica-butiken i Mellringe. Han har tidigare tagit initiativ till trygghetsvandringar i området efter att det varit stökigt och oroligt i och utanför butiken under kvällarna, och nu välkomnar han den nya lagen.

– Det är i rätt riktning för att motverka den grova kriminalitet som tagit sig in i dagligvaruhandeln. Jag tycker att det ska vara självklart att varje medarbete ska kunna gå till jobbet varje dag och känna sig trygg. Som det är idag har enstaka individer stått bakom brott, stök och bidragit till en hotfull miljö för medarbetarna.

Även om han är positiv till lagen ser han den inte som tillräcklig.

– Det behövs mer lagstiftning och ett större samarbete mellan företagare, åklagare och polis. Men framför allt skulle vi behöva ha en starkare lagstiftning, som som stärker oss i vårt arbete med att säkra affärerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer