Säckarna innehåller flaskor med desinfektionsmedlet XP-10. Säckarna som är fulla med de bruna flaskorna, liknande de som ligger på den vita duken i mitten, har en av männen försökt slänga på en soptipp. Foto: PolisenVisa alla (5)
Visa alla (5)

Tillverkade tusentals liter illegal sprit – tre män döms till fängelse

Publicerad

Tre män döms för att ha tillverkat 1 200 liter sprit. Männen avslöjades även med nära 8 000 liter T-sprit – redo att spädas ut. I Södertälje misstänker polisen att spriten serverats till bröllopsgäster.

De tre männen hade spritfabrik och lager på två olika platser i de norra delarna av länet. I spritfabriken hittade polisens tekniker tankar och utrustning för att rena och späda ut teknisk sprit.

Enligt polisens tekniker förseddes spritflaskor med korkar och etiketter efter att spriten hade renats.

I männens lager och fabrik har man hittat närmare 8 000 liter teknisk sprit, enligt åklagaren skulle männen späda ut detta, vilket hade resulterat i 19 000 liter 35 procentig sprit.

Polisen misstänker koppling till bröllopsfest i Södertälje

Männen döms till fängelse i ett år och sex månader för olovlig befattning med sprit, samt försök till olovlig befattning med sprit.

I Södertälje har polisen storsatsat på att kontrollera festvåningar som serverar alkohol. Enligt dem misstänks minst ett bröllop ha fått sin sprit från männen som nu döms.

Södertäljepolisen gör den kopplingen eftersom spriten som hittats haft etiketter och flaskor som såg likadana ut som dem från fabriken i Örebro län, något som Länsposten var först med att berätta om.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Inger Sandström är åklagare i fallet. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer