Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Hovlund, distriktschef på Öbo i Vivalla-Baronbackarna, är nöjd med projektet ”Boendebyggarna”. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tio år med integrationsprojektet Boendebyggarna i Vivalla: ”Vi är väldigt nöjda”

Publicerad

Ett lyckat projekt som hjälpt många människor att komma in på – eller ta viktiga steg mot – arbetsmarknaden. Så ser aktörerna bakom Boendebyggarna på det snart tioåriga projektet.

Boendebyggarna startade i Vivalla 2012. Projektet upphandlades av byggföretaget Skanska med premissen att främja integration och hjälpa långtidsarbetslösa in på arbetsmarknaden.

– Vi är väldigt nöjda. Vi ställde stora krav på Skanska och det känns som att vi gjort något bra, säger Peter Hovlund, distriktschef på Öbo i Vivalla-Baronbackarna.

91 praktikanter totalt

Sedan starten har 91 långtidsarbetslösa varit praktikanter i projektet. Nästan hälften har därefter antingen fått jobb eller gått vidare till någon annan sysselsättning, enligt Skanska.

Helena Bobic på Skanska har varit projektledare för Boendebyggarna i Vivalla, och menar att projektet betytt mycket på flera sätt.

– De som jobbar hos oss pratar om att det blivit en öppnare arbetsplats, att flera kulturer sammanfogas och att det skapar förståelse, säger Helena Bobic.

Hör en nöjd Peter Hovlund om projektet i klippet ovan!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Hovlund, distriktschef på Öbo i Vivalla-Baronbackarna, är nöjd med projektet ”Boendebyggarna”. Foto: SVT
Foto: Nick Strömgren/SVT