En advokat Foto: Arkivbild

Tjej frias från misstankar om mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den tjej i övre tonåren som i höstas anhölls och sedan åtalades misstänkt för försök till mord frias av Örebro tingsrätt. Enligt domen saknas bevisning för att knyta henne till brottet.

Enligt dagens dom kan man med hjälp av bevis från tjejens telefon knyta henne till platsen vid tiden för knivskärningen, men rätten menar att det inte finns tillräckligt med teknisk bevisning. Det är därför inte ställt utom rimligt tvivel att det är kvinnan som knivhuggit mannen och hon frias både från misstankarna om försök till mord och i andra hand förberedelse till mord.

Kvinnan anhölls kort efter händelsen

Det var i november som en man i 25-årsåldern sökte hjälp på akuten efter att ha utsatts för knivhugg i magen och ansiktet på Väster i Örebro. Han uppgav då att den misstänkte troligen var en ung kvinna, och den nu friade tjejen anhölls inte långt efter händelsen.

När åtalet kom framkom att kvinnan misstänktes för att ha lockat mannen och hans vän till platsen under falsk identitet och att hon skulle ha knivhuggit en av dem när de två dök upp i en bil. Tillsammans ska de båda männen lyckats ta sig från platsen i bilen.

Nekar till brott

Tjejen åtalades i första hand för försök till mord på båda männen, och i andra hand förberedelse till mord vad gäller den ej skadade mannen.

Hon har hela tiden nekat till brott och menar att hon inte befunnit sig på den aktuella platsen vid tiden för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.