Tre lokala föreningar ska berätta hur de möter och arbetar mot sexuella trakasserier. Foto: TT

Tjejjour håller föreläsning om sexuella trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Vad är sexuella trakasserier i juridisk mening och hur kan vi motverka dem? Imorgon, på Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, lyfts ämnet av lokala organisationer i Örebro.

Metoo-kampanjen har skapat stor diskussion om sexuella trakasserier i samhället. Yrkesgrupp efter yrkesgrupp har skrivit på omfattande namnlistor i protest.

På lördag klockan 13 anordnas en föreläsning på det aktuella temat i Föreningarnas hus. Tre lokala föreningar ska berätta hur de möter och arbetar mot sexuella trakasserier.

– Vi blev inte förvånade när hela metoo-kampanjen kom upp. Det är så otroligt vanligt. Vår förhoppning är att man ska sluta skuldbelägga den som blir utsatt, och i stället se det här som ett strukturellt problem, säger Emma Källvik på Örebro tjejjour.

Föreläsningen anordnas i samband med Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och tjejer. Örebro Rättighetscenter, Örebro tjejjour och RFSU Örebro kommer bland annat reda ut vad som är sexuella trakasserier i juridisk mening, när ett skämt blir kränkande och vilka rättigheter man har som utsatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.